
Grønnkålsalat cæsar
Grønnkålsalat cæsar
FRISKT: Grønnkål med spekeskinke, hvitløkskrutonger og en deilig cæsardressing gir en frisk, næringsrik og smakfull salat.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERCæsardressing
SLIK GJØR DU
Riv grønnkålen i små biter, og legg i isvann noen minutter.
Kjør opp en hvitløksolje med solsikkeoljen og hvitløken. Ha alt det andre (unntatt parmesanen) i et desilitermål.
Sett stavmikseren helt nederst i desilitermålet, og hell hvitløksoljen oppå. Kjør stavmikseren samtidig som du drar den opp og emulgerer alt sammen til en tykk aioli. Ha i litt mer olje hvis den blir for tynn.
Vend i parmesan i dressingen, og smak til med salt og pepper.
Tørk grønnkålen godt, og vend den sammen med så mye dressing du ønsker. Legg skinke og krutonger på toppen av salaten. Jeg brukte speket ytrefilet fra ASK, men annen god spekeskinke kan også brukes.
FRISKT: Grønnkål med spekeskinke, hvitløkskrutonger og en deilig cæsardressing gir en frisk, næringsrik og smakfull salat.
Foto: Mette Møller