Nøttesprø sukkersyltete epler med pisket krem
Nøttesprø sukkersyltete epler med pisket krem
EPLE PÅ PINNE: Deilige og litt sprø eplebåter med pisket krem som er morsomme å servere - og som garantert faller i smak både hos små og store gjester!
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell eplene og kutt dem i båter. Lag 8 båter på ett eple.
Smelt en karamell på sukkeret. Ha i sitronsaft og rør ut. Tilsett så litt vann, slik at karamellen blir rennende.
Legg oppi eplene, sammen med kanelstang, vaniljestang og sitronskall. La dette putre i rundt 5 minutter til eplene er knapt møre. Trekk kjelen til side, og avkjøl.
Når eplene har kjølt seg ned, fester du dem på spyd, og dypper dem i mel, eggehvite og til slutt i hasselnøtter.
Friter i nøytral olje på 190 grader til de er gylne og fine på utsiden. Server med pisket krem.
EPLE PÅ PINNE: Deilige og litt sprø eplebåter med pisket krem som er morsomme å servere - og som garantert faller i smak både hos små og store gjester!
Foto: Mette Møller