Ostekake med appelsinsmak
Ostekake med appelsinsmak Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Ostekake med appelsinsmak

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Ostekake med appelsinsmak

Ostekake med appelsinsmak Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Herlig, fluffy ostekake med frisk appelsinsmak.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
1pakke(r)
Gelé(pulver)
2.5dl

Bunn

300g
Marsipan(masse)
2stk

SLIK GJØR DU

  1. Smør en rund form med løs kant, 22–24 cm i diameter.


  2. Riv marsipanmassen. Pisk eggene og tilsett den revne marsipanmassen og potetmelet. Hell det i formen, og stek i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 20 minutter.

  3. Avkjøl og løsne fra formen. Vask og tørk formen før du legger kakebunnen tilbake i den.


  4. Bland ost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv. Løs opp gelépulveret i 2 ½ dl kokende vann, avkjøl i ca. 15 minutter.


  5. Bland osteblandingen med oppløste gelé, krem og kesam. Hell massen over bunnen i formen. La den stå kjølig i ca. 8 timer slik at den stivner.


  6. Ta kaken ut av formen og legg på fat.
    Pynt med pene appelsinbåter og sitronmelisseblader.

Ostekake med appelsinsmak Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN