Ostekake med kiwi
Ostekake med kiwi
SLIK GJØR DU
Smelt smøret og smuldre kjeksene i. Trykk blandingen i bunnen av en rund form, ca. 20 cm i diameter.
Lag ostekremen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Rør kremosten med eggeplommer, crème fraîche og sitronskall. Kok på ¼ dl vann og smelt gelatinplatene i vannet. Rør de litt avkjølte gelatinplatene i osteblandingen. Pisk eggehvitene stive med melis og vend dem i osteblandingen. Fordel dette over kjeksbunnen og sett kaken kaldt i minst et par timer.
Lag gelé. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Varm sukker og vin til sukkeret smelter og rør inn gelatinplatene. La geleen avkjøle. Skrell kiwi, skjær i skiver og legg over ostekremen.
Hell forsiktig den avkjølte geleen over og sett kaken for å stivne i kjøleskapet i minst 1 time.