Ostekakepai  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Ostekakepai

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Ostekakepai

Ostekakepai med sprø bunn, syrlig og kremaktig fyll og sprø havresmak på toppen. Fyllet inneholder deilige rårørte tyttebær. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (3 stemmer)
Sprø bunn, syrlig og kremaktig fyll og sprø havresmak på toppen blir en riktig festkake. Deilige smaker i ny kombinasjon. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Bland rask sammen smør, hvetemel, sukker og eggeplomme til en deig. Trykk ¾ av deigen ut
    i bunnen på en rund kakeform, 20 cm i diameter, og litt oppover kanten. La formen stå i kjøleskapet en stund.

  2. Sett ovnen på 200°. Stek bunnen midt i ovnen i 12–15 minutter eller til den får gyllen farge. Ta formen ut og la den avkjøles før den løsnes ut av formen.

  3. Strø ut havresmuler på bakepapirkledd plate og stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Ta ut og avkjøl.

  4. Pisk kremen godt. Vend i kremosten og pisk sammen til en glatt krem. Smak til med melis og vaniljesukker. Vend forsiktig i kesam.

  5. Fordel halvparten av fyllet over paiskallet. Fordel tyttebær over og rør om litt tilfeldig slik at kremen farges. Strø over havresmuler.

  6. Sikt litt melis over og server straks mens bunnen enda er sprø.

Ostekakepai med sprø bunn, syrlig og kremaktig fyll og sprø havresmak på toppen. Fyllet inneholder deilige rårørte tyttebær. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN