Ovnsbakt laks med safran og tomat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Ovnsbakt laks med safran og tomat

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Ovnsbakt laks med safran og tomat

Lettlaget selskapsrett! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)
En hel lakseside med lekker topping av crème fraîche, safran og parmesan.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Laks(hel lakseside, med skinn)
0.5g
1dl
Parmesan(revet)
0.5dl
Dill(grov)

SLIK GJØR DU

  1. Vask og tørk laksen. Fjern bein som evt. sitter igjen i fiskekjøttet.

  2. Legg laksen på bakepapir i en langpanne.

  3. Bland sammen crème fraîche med safran. Rør i parmesan og halvparten av dillen. Fordel blandingen over laksen.

  4. Stek laksen midt i ovnen ved 150° til laksen har en kjernetemperatur på 50°. Ta laksen ut og sjekk at den er ferdig stekt. Strø over resten av dillen.

  5. Server med stekte småpoteter og blandet salat.

Lettlaget selskapsrett! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN