Ovnsbakte vaktler
Ovnsbakte vaktler Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Ovnsbakte vaktler

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Ovnsbakte vaktler

HELSTEKT FUGL: I fjor satt Karla Siverts vaktler på menyen på nyttårsaften. Nå får du oppskriften her.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (130 stemmer)
Disse delikate små fuglene smaker utrolig godt, og er mye enklere å lage hjemme enn du kanskje tror. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Hvitløk(delt i to på tvers)
Timian(frisk)
4stk
Vaktel(bundet opp i lårene)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 100 grader. Brun vaktlene godt på alle sider i oljen i en panne på høy varme. Mot slutten har du i hvitløken med de åpne feddene ned.

  2. Ha så i smøret, og skru ned varmen. Øs godt med smør over fuglene i 4-5 minutter.

  3. Sett så pannen inn i ovnen med hvitløken og det hele, og la fuglene stå og kose seg der inne i 10-20 minutter.

  4. Hvis du er usikker: Sjekk om de er ferdige ved å skjære et lite snitt ned oppe ved ryggbeinet - du vil ha den rosa ved beinet - men ikke rå.

  5. La fuglene hvile i minst 10 minutter før du skjærer i dem. Bruk stekesjyen som saus, og ikke glem å spise de deilige hvitløksfeddene!

  6. Server med mozarellasalat og pesto-gnocchi. 

HELSTEKT FUGL: I fjor satt Karla Siverts vaktler på menyen på nyttårsaften. Nå får du oppskriften her.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (130 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN