Pannekaker i søt appelsinsaus
Pannekaker i søt appelsinsaus
PANNEKAKER I SØT APPELSINSAUS: Dette er fenomenalt god turmat som smaker godt for både liten og stor.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt maragin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
- Varm sukker og smør i ei god turpanne, hell på eplesaften og riv litt appelsinskall over. La dette koke inn til en passe tykk saus.
Pannekakene har du stekt ferdig hjemme, brettet i trekanter og tatt med på tur. Legg de kalde pannekakene i turpanna, og lun dem i den varme appelsinsausen.
Ekstra fin blir retten hvis du legger i tynne appelsinskiver rett før servering.
Pannekakene lager du som sagt hjemme. Ta med deg fire eller fem kalde pannekaker på tur. Slik gjør du:
Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle i ca. ½ time.
PANNEKAKER I SØT APPELSINSAUS: Dette er fenomenalt god turmat som smaker godt for både liten og stor.
Foto: Mette Møller