Påskeertesuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t 30min

Påskeertesuppe

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t 30min

Påskeertesuppe

PÅSKESUPPE: Ertesuppe er godt i påsken, men kan fint spises resten av året også.

Foto: Matprat

Oppskrift

Vurdering

2.7 (8 stemmer)
I Østfold er ertesuppe er fast innslag. Særlig i de indre delene av fylket er langfredagserter et kjent påskeinnslag. Ertesuppe er husmannskost på sitt beste. Alle mest smak får suppa med svineknoke. Det tar det litt tid, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.Kanskje klarer du noen pannekaker til dessert etterpå - også det et fast tilbehør til ertesuppa for mange.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
1stk
Sellerirot(i terninger)
2stk
Gulrot(i terninger)
1stk
Purreløk(ringer)
4stk
Timian(ferske timianstilker)

SLIK GJØR DU

  1. Legg erter i vann over natten. Hell av vannet før du begynner med de andre forberedelsene.

  2. Legg svineknoke, erter, løk, selleri, laurbærblad og timian i en gryte. Hell på ca. 2 liter vann, og kok opp.

  3. Skum godt av, la det småkoke i 3 timer.

  4. Tilsett gulrot og purre når det er 20 minutter igjen av koketiden.

  5. Ta opp svineknoken, skjær av kjøttet og legg det tilbake i suppen. Smak til suppen med grovmalt pepper og server med flatbrød og godt smør.

PÅSKESUPPE: Ertesuppe er godt i påsken, men kan fint spises resten av året også.

Foto: Matprat

Oppskrift

Vurdering

2.7 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN