nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Pasta med svinekjøtt, hvitløk og purreløk
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Pasta med svinekjøtt, hvitløk og purreløk
En stor porsjon sprø rucolasalat gir pastaretten en fyldig smak.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
Purreløk(små)
400g
Svinekjøtt(ytrefilet)
1ss
250g
2fedd
100g
500g
100g
Vellagret ost(revet, gjerne parmesan)
SLIK GJØR DU
Vask og rens purre og skjær dem i skiver. Skjær kjøttet i tynne strimler. Varm opp en stor kjele med olje, og stek kjøttet til det er pent brunt. Tilsett purreløk, og la det steke med noen minutter.
Skyll og del tomater i to. Finhakk hvitløk, og bland tomater og hvitløk sammen med kjøtt og purreløk. Tilsett ½ dl vann, og la det hele koke litt sammen. Skyll og rist vannet av rucolasalaten. Bland salaten med de øvrige ingrediensene i pannen til den faller litt sammen.
Kok pasta i en stor kjele med lett saltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og bland pasta sammen med kjøttet og grønnsakene. Dryss med grovrevet ost og server straks.