Pavlova med lakris
Pavlova med lakris
PYNTET TIL FEST: Pavlova er en nydelig festkake som alltid blir en vinner på kakebordet. Karla Siverts smaksetter marengsen med lakris og pynter med masse deilig krem og bær.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk eggehvitene og sukkeret i en kjøkkenmaskin til du får en glatt, skinnende og stiv marengs. Tilsett litt eddik og maizena helt til slutt.
Dra marengsen ut på et bakepapir med en slikkepott i den formen du vil at kaken skal være. Eller stek flere små kaker!
Stek på 120 grader varmluft, på midterste rille, til marengsen er crispy utenpå, men myk inni. Det tar rundt 1,5 time.
Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen til den er helt avkjølt. Denne delen av kaken kan forberedes flere dager i forveien.
Pynt pavlovaen rett før serving. Fordel crème fraîche-kremen på bunnen, og pynt med sitronkrem, friske bær og gjerne litt mer lakrispulver.
Pisk crème fraîche, sukker og sitronskall til det er stivt og vend i den piskede kremen.
Ha alle ingrediensene i en bolle over kokende vannbad. Pisk massen til den tykner. Avkjøl. Tilsett litt vann hvis du vil ha den litt tynnere før du pynter pavlovaen.
PYNTET TIL FEST: Pavlova er en nydelig festkake som alltid blir en vinner på kakebordet. Karla Siverts smaksetter marengsen med lakris og pynter med masse deilig krem og bær.
Foto: Mette Møller