Piggvar bakt med høy
Piggvar bakt med høy
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm en jernpanne med lokk, eller en ildfast form. Det beste er å gjøre det i peisen, men hvis du ikke kan (eller tør) kan du bruke stekeovnen.
Sett den på makstemperatur, 300 grader, eller 350 hvis du kan.
Krydre fisken med salt, og eventuelt litt pepper.
Ta ut panna av peisen eller ovnen. Legg gras i bunnen av panna, fisken oppå og mer gras oppå det igjen. Sett på lokk eller dekk med folie. Sett tilbake i peisen/ovnen og la bake slik i 10 til 15 minutter.
Sjekk at fisken er ferdig ved å stikke en kniv inn til der den er på sitt tjukkeste. Spissen bør være varm. La hvile i 10 minutter med lokk før du serverer.
Skinnet er så hardt stekt at det som regel bare er å dra det av. Bruk en kakespade eller ostehøvel til å løfte kjøttet av beinet. Sørg for å få med litt av den gode kraften i bunnen av panna.
Høvle over litt smør og server før smøret har smeltet.