Pistasjedrøm Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Pistasjedrøm

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Pistasjedrøm

Denne kan lages glutenfri! Foto: Olof Abrahamsen

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Uimotståelig kake med sjokolade og kokos og rikelig med pistasier og mandler på toppen. Bytt ut hvetemel med glutenfritt mel hvis du vil ha en glutenfri kake.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

1dl
1beger
1beger
0.75dl
2ss
Smør(smeltet)
2skiver
Hvetemel(eller glutenfri fin melmiks)
3stk

Fyll

250g

SLIK GJØR DU

  1. Rør først sammen alle ingrediensene så det er så vidt blandet. Fordel massen i en form med løs kant, enten avlang 36 x 12 cm eller en rund form ca. 24 cm. Stek kakebunnen ved 175° i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen og ta den ut av formen.

  2. Vask formen. Legg bakepapir i bunnen og legg kakebunnen tilbake. Hakk den lyse sjokoladen. Kok opp med fløte og honning. Ta kjelen av varmen og rør i sjokoladehakket til det blir godt blandet.

  3. Hell sjokoladen over bunnen i formen. Strø over nøtter. Sett i kjøleskap for å stivne.

  4. Pynt med bær og server med pisket krem.

Denne kan lages glutenfri! Foto: Olof Abrahamsen

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN