nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Potet og sild
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Potet og sild
God kryddersild og delikate poteter blir en deilig kveldsrett eller servert som en liten forrett. Her er det brukt Gulløye-poteter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær rødløken i tynne skiver og skjær sildefiletene i biter på skrå.
Ha potetene i en kjele, fyll på vann til det dekker potetene og tilsett 1 ts salt pr. liter vann. Kok opp uten lokk. Skru ned varmen når vannet koker, og la potetene trekke til de er møre. Avkjøl i kald vann for å stoppe kokeprosessen.
Ha smøret i en kjele sammen med 1 ss vann. Varm opp og la det surre til smøret blir brunt og lukter karamell. Pass på at det ikke brenner seg. Obs: smøret fortsetter å brunes etter at kjelen er tatt av varmen, så hell det gjerne over i en ny kjele.
Del opp potetene i passende biter og anrett dem på en tallerken sammen med sild, lodderogn og rødløk. Drypp over 2 ss brunet smør og litt grovt salt.