
Potetlefser
Potetlefser
SELSKREVNE: Potetlefsene er aller best hjemmebakte, lag dem nå og nyt i adventstiden.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntInneholder
Oppskrift

Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell potetene og kok dem. Avkjøl. Kvern potetene to ganger (i potetpresse eller en kjøttkvern). Bland resten av ingrediensene inn og kna sammen. La deigen hvile kjølig i minst ett par timer.
Del deigen opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver på ca. 30 cm i diameter. Stek lefsene på takke til de er lyse, men med brune flekker. Du kan også bruke en tørr stekepanne. Det vil gi flere men mindre lefser.
Legg lefsene oppå hverandre og dekk med et håndkle e.l. Når de er kalde kan de smøres med det du måtte ønske eller brukes som garnityr til middagen. Fyll dem med det du liker. Rull dem sammen og skjær dem i skiver. Da får du supre ruller til julebuffeten.
Lefsene er fine å fryse.
SELSKREVNE: Potetlefsene er aller best hjemmebakte, lag dem nå og nyt i adventstiden.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntInneholder
Oppskrift
