Potetpizza Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
20min

Potetpizza

nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
20min

Potetpizza

En klassisk pizzavariant i Napoli og en uvant kombinasjon for oss nordmenn. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (20 stemmer)
En klassisk pizzavariant i Napoli og en uvant kombinasjon for oss nordmenn. Men verdt å prøve! Smaken av poteter, kremost og friske urter gir en nydelig pizzaopplevelse.  Det høres kanskje rart ut for oss, men i pizzahovedstaden Napoli er dette en populær klassiker, og sammen med kremost, friske urter og olivenolje setter de tynne, råstekte potetskivene nydelig smak på fredagspizzaen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
2stk
Potet(rå, i skiver)
1boks(er)
Crème fraîche(eller kremost)

SLIK GJØR DU

  1. Kjevle ut en tynn pizzabunn og smør på et lag med kremost eller creme fraiche. 

  2. Skjær tynne skiver av rå potet og legg oppå pizzaen. Ha over rikelig med urter og drypp på god olivenolje. Spar litt urter til pizzaen er ferdigstekt, og strø over litt ekstra før servering. 

  3. Stek pizzaen på 225 grader til potetene er gyllenbrune og bunnen sprø i kantene. Ansjos, oliven og tomat kan også brukes på denne pizzaen.

En klassisk pizzavariant i Napoli og en uvant kombinasjon for oss nordmenn. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (20 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN