Rå reker og agurk Oppskrift
nivå
Lett
totalt
30min

Rå reker og agurk

nivå
Lett
totalt
30min

Rå reker og agurk

Rå reker og agurk. Friskt og godt i varmen. Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (22 stemmer)
Alle de bittesmå rekene du kan fange i fjæra er spiselige. De største av dem er til og med store nok til at man kan skrelle dem og spise halene. Aller best er de når de er rå.  Rå reke har en mild sødme, og samtidig en intens skalldyrsmak. Du behøver ikke mer enn fem-seks reker per person for å få en fin smak av det, akkurat nok til at driftige barn kan klare å fange nok mens du lager agurkblandingen. Du kan enten bruke denne her, eller eventuelt litt av forrige oppskrift.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
25stk
Reker()
0.5stk
0.5ts
1klype(r)
1klype(r)
Dillfrø(eller fennikelfrø, knust)
1ts
Limesaft(eller sitronsaft)

SLIK GJØR DU

  1. Pill rekene og legg dem på is. Dette er ikke viktig hvis du skal servere med en gang, men avgjørende hvis det er mer enn fem-ti minutter til du skal spise.

  2. Skrell den ene siden av agurken. (Litt skall er bra, men ikke for mye.) Skjær den i små terninger. Ha i en liten bolle sammen med salt og sukker. Dekk bollen med en liten tallerken, og rist energisk i 10 til 20 sekunder. Bland med dillfrø og halvparten av limesaften. Vend rekehalene i resten av limesaften og server med gressløk.

Rå reker og agurk. Friskt og godt i varmen. Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (22 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN