Rabarbraterrine
Rabarbraterrine
TERRINE: Delikat og smakfull rabarbradessert.
Foto: Mette Møller
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERRabarbraterrine
SLIK GJØR DU
Kok opp sukkerlake av like deler vann og sukker, sitronskall og stjerneanis.
Skrell av det ytterste røde skinnet på rabarbraen, og kutt den i lange stengler. Legg rabarbraen i en ildfast form, og slå over sukkerlaken. Bak i ovn på 150 grader i 20 minutter. Pass på at laken dekker rabarbraen.
Sil av laken, og varm den opp med gelatinplater. Kle en fin form, for eksempel en brødform, med plastfolie. Legg stilkene lagvis og tett i formen, og ha over laken så det akkurat dekker rabarbraen. Pakk tett sammen med plastfolie, og sett kaldt. Terrinen bør stå kaldt i 5-6 timer så den setter seg skikkelig.
Topp med karamelliserte nøtter og litt pisket fløtekrem.
Ha nøttene i en kjele på medium høy varme, og rist dem til de begynner å bli lett gyllenbrune. Ta en neve sukker og dryss over. Vend inn sukkeret til du ser det begynner å smelte og lett karamellisere seg rundt nøttene. Legg nøttene utover et brett til avkjøling. Kutt så nøttene opp i ønskede biter.
TERRINE: Delikat og smakfull rabarbradessert.
Foto: Mette Møller