Rakfisksalat med byggryn Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Rakfisksalat med byggryn

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Rakfisksalat med byggryn

RAKFISKSALAT: Favoritten på Vianvang i høst er rakfisksalat med byggryn, eple, selleri og rødløk.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (8 stemmer)
En spennende salat med masse gode smaker som passer perfekt sammen med rakfisk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Rakfisk(skinn og beinfri)
1.5dl
Byggryn(fra Skjåk)
1stk
Eple(stort, syrlig, i biter)
1bunt
Gressløk(finhakket)
1stk
Rødløk(finhakket)
1dl
Kremost(Snøfrisk)
1dl
Hele pepperkorn(ca. en neve)
2ss
Akevitt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kok byggrynene passe møre og myke etter anvisning på pakka, men la eplebitene koke med. 

  2. Kutt sellerirot i små terninger, og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.

  3. Finhakk rødløk og gressløk, og bland dette sammen med byggryn, eple og sellerirot. Fordel utover et fat eller en romslig bolle, og legg biter/skiver av rakfisk oppå. 

  4. Rør sammen snøfrisk og akevitt, og fordel oppå salaten.

  5. Ha pepperkorn i en tørr panne og rist dem på middels høy varme noen minutter til de lett kan knuses. Knus pepperen, og strø over salaten før servering. 

RAKFISKSALAT: Favoritten på Vianvang i høst er rakfisksalat med byggryn, eple, selleri og rødløk.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN