Reker og buklist med oliven og chili Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Reker og buklist med oliven og chili

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Reker og buklist med oliven og chili

TAKKNEMLIG INGREDIENS: Buklist er en enkel sak å tilberede. Reker og buklist med oliven og chili passer godt både som pastasaus, eller med brød, servert rett fra panna.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.8 (3 stemmer)
Dette er en oppskrift inspirert av The Portlandia Cookbook, kokeboken som er basert på den kjærlige humorsereien om Portland. Dette er en kombinasjon av svinekjøtt og kjempereker. Husk at mange av kjemperekene (scampi) som selges i Norge er bærekraftsverstinger, se etter MSC- eller ASC-sertifiserte reker. En rett som er deilig bare servert i panna med brød. Eller som saus til pasta. (I så fall er det godt å ha en ekstra boks tomat i sausen). Nok til fire som hovedrett, som pastasaus nok til åtte-ti personer.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Buklist(eller sideflesk)
4fedd
Hvitløk(i tynne skiver)
1stk
Paprika(i terninger)
1stk
Rød chili(finhakket)
50g
Oliven(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøttet i to centimeters store terninger. Del rekene i to på langs. Dette gir mer stekeflate, og derfor mer smak. Krydre dem med salt, pepper og chilipulver.

  2. Varm olivenolje i en stekepanne. Ha i rekene og stek i to til tre minutter på høy varme med snittsiden ned. Løft ut.

  3. Ha i kjøtt, hvitløk, paprika og chili og skru ned varmen til middels. La steke i ti minutters tid. Ha i paprikapulver og vin.

  4. La koke i sju til ti minutter, inntil mesteparten av væsken har fordampet. Rør inn rekene og server.

TAKKNEMLIG INGREDIENS: Buklist er en enkel sak å tilberede. Reker og buklist med oliven og chili passer godt både som pastasaus, eller med brød, servert rett fra panna.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN