Klissete buklist med asiatiske smaker
Klissete buklist med asiatiske smaker
GRISEMAT: Har du tid, er det enkleste å bake buklisten i ovnen over natta.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær svoren av kjøttet.
Legg kjøttet i en ildfast form og gni med hoisinsaus, honning, eddik, soyasaus, tomatpuré og ingefær.
Dekk formen med folie. La gjerne stå og godgjøre seg over natta, men dette er ikke avgjørende.
Forvarm ovnen til 150 grader. Snu kjøttet. Hell i 1 dl vann. Dekk til med folie igjen. Bak kjøttet i 2 timers tid.
La steke til kraften i formen har kokt inn til en tjukk, sirupsaktig masse. Det er viktig å følge med, poenget er å få til passe karamellisering, uten at det blir brent.
Ta ut av ovnen. Mens det fortsatt er varmt, bland inn sesamolje, sesamfrø og limesaft.
Skru opp varmen til 180 grader og fjern folien. Øs sausen over kjøttet.
GRISEMAT: Har du tid, er det enkleste å bake buklisten i ovnen over natta.
Foto: Mette Randem