Vårruller med røkt svineknoke Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Vårruller med røkt svineknoke

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Vårruller med røkt svineknoke

FRITERTE VÅRRULLER: Vårruller kan egentlig fylles med det du liker! Denne varianten, med røkt svineknoke, smaker fantastisk godt.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (11 stemmer)
Hjemmelagde vårruller smaker spesielt godt, og med Karla Siverts' gode oppskrifter blir de små asiatiske godbitene nydelig helgesnadder. Vårruller er også perfekt mat å lage sammen med andre. Inviter venner til et hyggelig vårrullverksted. Prøv dere fram til de beste smakene. Mange liker bare grønnsaker og urter i vårrullene, mens andre foretrekker kylling, reker eller svin. Karlas variant med røkt svineknoke smaker utrolig godt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
1stk
Egg(vispet)
7dl
Rapsolje(til fritering)

Fyll

1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Rød chili(finhakket)
2ss
Ingefær(finhakket)
2stk
Gulrot(revet)
0.5stk
Spisskål(strimlet)
1stk
Svineknoke(røkt)
2ss
Thaibasilikum(finhakket)
2stk
Vårløk(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Kok den røkte svineknoken til den slipper beinet. Avkjøl, og plukk av kjøttet.
  2. Fres løk, hvitløk, chili og ingefær i ei panne. Ha så i kjøttet fra svineknoken og grønnsakene. Stek lett.
  3. Ta panna av varmen, bland inn nudler og smak til med østerssaus, fiskesaus, soya og eventuelt litt salt. Bland inn urtene og avkjøl.
  4. Legg ei stripe med fyll på midten av vårrullpapiret, litt ut fra kanten. Brett den ene hjørnespissen over. Brett inn sidene og rull sammen. Pensle med litt egg i det andre hjørnet, så limes den fint sammen på enden.
  5. Friter på cirka 160 grader i 2—3 minutter til vårrullene er sprø utenpå og myke og gode inni.
  6. Heat oven to 200

  7. Do some stuff

FRITERTE VÅRRULLER: Vårruller kan egentlig fylles med det du liker! Denne varianten, med røkt svineknoke, smaker fantastisk godt.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN