Ferske vårruller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Ferske vårruller

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Ferske vårruller

FERSKE VÅRRULLER: Disse delikate og sunne vietnamesiske vårrullene tilberedes uten fritering. De ferske ingrediensene pakkes enkelt og greit inn i fuktet rispapir.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (48 stemmer)
Disse delikate og sunne vietnamesiske vårrullene tilberedes uten fritering. De ferske ingrediensene pakkes enkelt og greit inn i fuktet rispapir. Nydelig!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
10stk
Rispapir(store)
1bunt
Mynte(liten, fersk, hakket)
2stk
Gulrot(revet)
1stk
Agurk(i tynne staver)
1bunt
Koriander(liten, fersk, hakket)
3stk
Vårløk(finkuttet)
100g
Reker(eller kylling)
1pakke(r)
Risnudler(kokte)

Dipp

1stk
Rød chili(finhakket)
1stk
Lime(saften)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen alt til dippen først.

  2. Del kyllingen i strimler/biter og stek i litt olje på sterk varme. Løft ut, og la den renne av på et tørkepapir.

  3. Bland så sammen kylling eller reker med alle grønnsakene, urtene og nudlene i en bolle. Du kan gjerne bruke flere grønnsaker enn i oppskriften, og lage vårrullene som rene vegetarruller.

  4. Dypp rispapiret i kaldt vann, vent til det begynner å bli litt mykt og løft det ut. La det renne av litt, og legg det så på benken, helst på et fuktig kjøkkenhåndkle.

  5. Fordel litt av fyllet i midten av rispapiret. Ha litt av dippen over fyllet. La det være igjen litt plass på hver side, og brett så kantene inn over fyllet. Rull sammen til en tett og fin rull.

  6. Oppbevar vårrullene under et fuktig håndkle før servering, slik at de ikke tørker ut.

  7. Ristede sesamfrø eller finhakkede og ristede peanøtter er godt å strø over vårrullene. Har du hoi sin-saus, så drypp over noen dråper på toppen.

FERSKE VÅRRULLER: Disse delikate og sunne vietnamesiske vårrullene tilberedes uten fritering. De ferske ingrediensene pakkes enkelt og greit inn i fuktet rispapir.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (48 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN