Ferske vårruller
Ferske vårruller
FERSKE VÅRRULLER: Disse delikate og sunne vietnamesiske vårrullene tilberedes uten fritering. De ferske ingrediensene pakkes enkelt og greit inn i fuktet rispapir.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen alt til dippen først.
Del kyllingen i strimler/biter og stek i litt olje på sterk varme. Løft ut, og la den renne av på et tørkepapir.
Bland så sammen kylling eller reker med alle grønnsakene, urtene og nudlene i en bolle. Du kan gjerne bruke flere grønnsaker enn i oppskriften, og lage vårrullene som rene vegetarruller.
Dypp rispapiret i kaldt vann, vent til det begynner å bli litt mykt og løft det ut. La det renne av litt, og legg det så på benken, helst på et fuktig kjøkkenhåndkle.
Fordel litt av fyllet i midten av rispapiret. Ha litt av dippen over fyllet. La det være igjen litt plass på hver side, og brett så kantene inn over fyllet. Rull sammen til en tett og fin rull.
Oppbevar vårrullene under et fuktig håndkle før servering, slik at de ikke tørker ut.
Ristede sesamfrø eller finhakkede og ristede peanøtter er godt å strø over vårrullene. Har du hoi sin-saus, så drypp over noen dråper på toppen.
FERSKE VÅRRULLER: Disse delikate og sunne vietnamesiske vårrullene tilberedes uten fritering. De ferske ingrediensene pakkes enkelt og greit inn i fuktet rispapir.
Foto: Mette Møller