nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min
Høstsalat med asiatisk vri
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min
Høstsalat med asiatisk vri
HØSTSALAT: Knasende ferske høstgrønnsaker med smaksrik asiatisk vri.
Foto: Mette MøllerHer er dressingen viktig! Denne smaksrike soyadressingen er helt nydelig sammen med knasende ferske høstgrønnsaker.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok aspargesbønnene lett møre. Del fennikelen i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. Skrell nepene og kutt dem i tynne skiver. Skjær gulrøttene i tynne skiver, f.eks med en aspargesskreller.
Legg alle grønnsakene i isvann i minst ti minutter. Tørk godt av, bruk en salatslynge om du har.
Rør sammen dressingen, og vend grønnsakene inn i den rett før servering. Ha koriander og nøtter på toppen.
Bland alt godt sammen. Smak til med litt mer soyasaus om du synes det trengs mer salt.
Denne dressingen smaker også godt sammen med kylling, biffkjøtt eller nudler dersom du vil lage salaten til et større måltid.
HØSTSALAT: Knasende ferske høstgrønnsaker med smaksrik asiatisk vri.
Foto: Mette Møller