Høstsalat med asiatisk vri Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Høstsalat med asiatisk vri

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Høstsalat med asiatisk vri

HØSTSALAT: Knasende ferske høstgrønnsaker med smaksrik asiatisk vri.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Her er dressingen viktig! Denne smaksrike soyadressingen er helt nydelig sammen med knasende ferske høstgrønnsaker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Soyadressing

1stk
Rød chili(finhakket)
1stk
Ingefær(liten knoll, finhakket)
1stk
Lime(saften og finrevet skall)
2ss
Sesamfrø(ristet)
1pakke(r)
Aspargesbønne(delt i to på langs)
1stk
Fennikel(i tynne skiver)
2stk
Nepe(store, i tynne skiver)
2stk
Gulrot(i tynne skiver)
1dl
Peanøtter(ristede, grovhakkede peanøtter)
1bunt
Koriander(liten, finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Kok aspargesbønnene lett møre. Del fennikelen i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. Skrell nepene og kutt dem i tynne skiver. Skjær gulrøttene i tynne skiver, f.eks med en aspargesskreller. 

  2. Legg alle grønnsakene i isvann i minst ti minutter. Tørk godt av, bruk en salatslynge om du har.

  3. Rør sammen dressingen, og vend grønnsakene inn i den rett før servering. Ha koriander og nøtter på toppen. 

  4. Bland alt godt sammen. Smak til med litt mer soyasaus om du synes det trengs mer salt. 

  5. Denne dressingen smaker også godt sammen med kylling, biffkjøtt eller nudler dersom du vil lage salaten til et større måltid.

HØSTSALAT: Knasende ferske høstgrønnsaker med smaksrik asiatisk vri.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN