Burger med asiatisk smak
Burger med asiatisk smak
SMÅ MEN STERKE: Asiatisk burger med god spicy smak.
Foto: matprat.noDETTE TRENGER DU
PERSONERKorianderdressing
SLIK GJØR DU
Ha kjøttdeig i en bolle. Ha i chili, hvitløk, ingefær, limesaft, koriander, salt og pepper. Rør deigen godt sammen, men ikke for mye da den blir seig.
Klapp deigen til en stor rund kake, og del den i seks like store deler. Form hver del til en rund hamburger.
Pensle hamburgerne med litt olje og stek på middels varme i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelse.
Kjør koriander og olje sammen med en stavmikser. Vend inn gresk yoghurt, og smak til med salt og pepper.
Skrell agurk og del den i to på langs. Skrap ut kjernen, og kutt agurken i tynne skiver. Bland agurkskiver sammen med dressingen. La gjerne dressingen stå 1 time før servering, da får smakene tid til å utvikle seg.
Varm hamburgerbrød i stekeovn på 225 °C i 2-3 minutter.
Del det varme hamburgerbrødet i to. Legg salat på den ene halvdelen av brødet, ha på dressing, salat, epleskiver og burger, og legg på toppbrødet.
SMÅ MEN STERKE: Asiatisk burger med god spicy smak.
Foto: matprat.no