
Ribbe som er langtidsstekt
Ribbe som er langtidsstekt
Ribbe blir best om du langtidssteker.
Foto: Lisbeth MichelsenOppskrift

Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni ribben godt inn med salt og pepper. Det beste er å la den ligge to-tre dager i kjøleskap før den stekes, men du kan også gå videre med en gang.
Legg ribben i en langpanne med svoren ned, og fyll på med vann til det dekker svoren. Legg timian og hvitløk i vannet.
Dekk formen med aluminiumsfolie, sett den inni ovnen og la den stå i 45 minutter på 180 grader varmluft.
Ta ut ribba og legg den på en skjærefjel med svorsiden opp. Skjær ruter i svoren på omtrent 2 x 2 centimeter.
Ha ribba tilbake i ovnen. Stek den på 70 grader varmluft i 8-12 timer. Det gjør heller ikke noe om det varer enda litt lenger.
Før servering: Skru opp temperaturen til 230 grader varmluft. I løpet av 10-20 minutter vil du se at svoren begynner å sprekke og bli sprø.
Når all svoren har poppet tar du den ut av ovnen og lar den hvile i omtrent 20 minutter før servering.
Legg den på en fjel med svoren ned, da er det enklest å skjære den opp.
Ribbe blir best om du langtidssteker.
Foto: Lisbeth MichelsenOppskrift
