Ribbe som er langtidsstekt Oppskrift
nivå
Lett
totalt
15t

Ribbe som er langtidsstekt

nivå
Lett
totalt
15t

Ribbe som er langtidsstekt

Ribbe blir best om du langtidssteker. 

Foto: Lisbeth Michelsen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (1462 stemmer)
Ribbe som er langtidsstekt

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Gni ribben godt inn med salt og pepper. Det beste er å la den ligge to-tre dager i kjøleskap før den stekes, men du kan også gå videre med en gang. 

  2. Legg ribben i en langpanne med svoren ned, og fyll på med vann til det dekker svoren. Legg timian og hvitløk i vannet. 

  3. Dekk formen med aluminiumsfolie, sett den inni ovnen og la den stå i 45 minutter på 180 grader varmluft. 

  4. Ta ut ribba og legg den på en skjærefjel med svorsiden opp. Skjær ruter i svoren på omtrent 2 x 2 centimeter.

  5. Ha ribba tilbake i ovnen. Stek den på 70 grader varmluft i 8-12 timer. Det gjør heller ikke noe om det varer enda litt lenger. 

  6. Før servering: Skru opp temperaturen til 230 grader varmluft. I løpet av 10-20 minutter vil du se at svoren begynner å sprekke og bli sprø. 

  7. Når all svoren har poppet tar du den ut av ovnen og lar den hvile i omtrent 20 minutter før servering. 

  8. Legg den på en fjel med svoren ned, da er det enklest å skjære den opp. 

Ribbe blir best om du langtidssteker. 

Foto: Lisbeth Michelsen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (1462 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN