Ritzkjeks- og valnøttkake
Ritzkjeks- og valnøttkake
Her er nøttebunnen laget med hakekde valnøtter og knuste Ritzkjeks som er salt og gir kakebunnen ekstra god smak.
Foto: PER ERVLANDDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk inn sukker litt etter litt til en stiv og blank marengs.
Fordel deigen i en smurt form 26 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Legg kaken over på kakefat. Pisk crem fraiche til den blir som en krem. Bruk creme fraiche med 35 % fett. Fordel kremen over kaken og pynt med f.eks. jordbær.
Skill eggene i eggehviter og plommer. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten.
Pisk eggehvitene stiv med en el-pisker.
Grovhakk nøtter og knus kjeksene fint, gjerne i en blender.
Rør nøtter og kjeks forsiktig inn i marengsen. Bruk gjerne en slikkepott.
Her er nøttebunnen laget med hakekde valnøtter og knuste Ritzkjeks som er salt og gir kakebunnen ekstra god smak.
Foto: PER ERVLAND