Ritzkjeks- og valnøttkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Ritzkjeks- og valnøttkake

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Ritzkjeks- og valnøttkake

Her er nøttebunnen laget med hakekde valnøtter og knuste Ritzkjeks som er salt og gir kakebunnen ekstra god smak. 

Foto: PER ERVLAND

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (56 stemmer)
En saftig nøttebunn kan pyntes til å bli en herlig festkake og pyntes etter anledning. Jordbær er alltid fritende og dekorativt på kaker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Pisk inn sukker litt etter litt til en stiv og blank marengs.

  2. Fordel deigen i en smurt form 26 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.

  3. Legg kaken over på kakefat. Pisk crem fraiche til den blir som en krem. Bruk creme fraiche med 35 % fett. Fordel kremen over kaken og pynt med f.eks. jordbær.

  4. Skill eggene i eggehviter og plommer. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten.

  5. Pisk eggehvitene stiv med en el-pisker.

  6. Grovhakk nøtter og knus kjeksene fint, gjerne i en blender.

  7. Rør nøtter og kjeks forsiktig inn i marengsen. Bruk gjerne en slikkepott.

Her er nøttebunnen laget med hakekde valnøtter og knuste Ritzkjeks som er salt og gir kakebunnen ekstra god smak. 

Foto: PER ERVLAND

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (56 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN