nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t
Roastbiff med grillet tomatsalat
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t
Roastbiff med grillet tomatsalat
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
4.5 (1 stemmer)
Ytrefilet er mørt og saftig kjøtt som er godt egnet til grilling. En mørnet flatbiff eller mørbrad er også utmerket grillkjøtt, og en entrecôte er ofte det aller beste.
DETTE TRENGER DU
PERSONERGrillede tomater
1kg
Tomat(gjerne blanding av små, store og gule)
1klype(r)
1klype(r)
2ss
3ss
Gresskarkjerner(ristede)
2ss
SLIK GJØR DU
Tørk kjøttet godt. Stikk inn et steketermometer, pensle kjøttet med olje og grill på alle sider ved sterk varme.
Legg kjøttet litt til siden, strø på salt og pepper, og stek til kjernetemperaturen er ca. 55º for rødt kjøtt og ca. 60º for
rosa kjøtt.La kjøttet hvile minst 10 minutter før det skjæres i skiver.
Del alle tomatene i to, og grill dem raskt på begge sider. Legg tomater i en grillform av aluminium, og drypp over olje, balsamico, salt og pepper.
Dryss tomatene med gresskarfrø og pinjekjerner og klipp over krydderurter. Strø på fingersalt og pepper. La tomatene stå og bake litt i formen til de er gjennomvarme.
Server tomatene med tynne skiver av kjøttet og gjerne ovnsbakte poteter.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
4.5 (1 stemmer)