Roastbiff med grillet tomatsalat
Roastbiff med grillet tomatsalat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Roastbiff med grillet tomatsalat

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Roastbiff med grillet tomatsalat

Roastbeef hører sommeren med. En deilig grillet tomatsalat ved siden gir en herlig sommermiddag Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Ytrefilet er mørt og saftig kjøtt som er godt egnet til grilling. En mørnet flatbiff eller mørbrad er også utmerket grillkjøtt, og en entrecôte er ofte det aller beste.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Grillede tomater

1kg
Tomat(gjerne blanding av små, store og gule)
1klype(r)
1klype(r)
3ss

SLIK GJØR DU

  1. Tørk kjøttet godt. Stikk inn et steke­termometer, pensle kjøttet med olje og grill på alle sider ved sterk varme.

  2. Legg kjøttet litt til siden, strø på salt og pepper, og stek til kjernetemperaturen er ca. 55º for rødt kjøtt og ca. 60º for
    rosa kjøtt.

  3. La kjøttet hvile minst 10 minutter før det skjæres i skiver.

  4. Del alle tomatene i to, og grill dem raskt på begge sider. Legg tomater i en grillform av aluminium, og drypp over olje, balsamico, salt og pepper.

  5. Dryss tomatene med gresskarfrø og pinje­kjerner og klipp over krydderurter. Strø på fingersalt og pepper. La tomatene stå og bake litt i formen til de er gjennomvarme.

  6. Server tomatene med tynne skiver av kjøttet og gjerne ovnsbakte poteter.

Roastbeef hører sommeren med. En deilig grillet tomatsalat ved siden gir en herlig sommermiddag Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN