nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Rødbete- og kålrotsalat
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Rødbete- og kålrotsalat
ROTGRØNNSAKER: Det er ingenting i veien for å bruke grønnsaker som bete i en salat.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntDet er kjempegodt å bruke rotgrønnsaker i salat. Her har vi brukt bakte terninger av rødbete og kålrot. Sammen med brødkrutonger og litt hvit geitost så blir det en mettende og kjempegod salat du gjerne kan servere til middag.
DETTE TRENGER DU
PERSONER250g
250g
100g
Chevre(hvit geitost)
60g
Brød( i terninger, krutonger)
Timian(frisk)
Rapsolje(eller olivenolje)
Maldonsalt(smak til)
Svart pepper(smak til)
SLIK GJØR DU
Skjær eller riv brød i små terninger. Stekes til de er gylne og sprø i stekepanne med olje.
Skrell og skjær rødbeter og kålrot i terninger på 2x2 cm. Legg i ildfast form og ha over 3 ss olje og litt flaksalt.
Pynt med frisk timian og topp salaten med litt olje og nykvernet pepper.
Bakes i ovnen på 200°C i 10 minutter eller til rotgrønnsakene er møre.
Legg grønnsakene over på serveringsfat og riv over osten. Ha på krutongene.
ROTGRØNNSAKER: Det er ingenting i veien for å bruke grønnsaker som bete i en salat.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt