Rødvinsgløgg
Rødvinsgløgg
RØDVINSGLØGG: Det tar ikke mye lenger tid, men er uendelig mye bedre enn tomtegløgg.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland konsentrert solbærsaft med en dl rødvin, kanelstang, kardemomme og allehånde.
Kok opp og la trekke på lav varme i noen minutter. Smak gjerne på (den altfor søte og trolig litt for sterke) blandingen, for å sjekke at kryddersmaken har blitt frigjort.
Er det ett krydder som trer voldsomt fram, fisk det ut, hvis ikke kan det lett overta. Hell i resten av rødvinen og varm opp til 80 grader.
Skjær vekk skallet på halvparten av appelsinen – bare det oransje, ikke det hvite – og ha det oppi gløggen. Press saften av den skrelte halve appelsinen i gløggen. Del resten av appelsinen i tynne skiver.
Hell gløgg i glass eller kopper. Ha en appelsinskive og en tynn skive ingefær i hver kopp.
RØDVINSGLØGG: Det tar ikke mye lenger tid, men er uendelig mye bedre enn tomtegløgg.
Foto: Mette Randem