nivå
Lett
totalt
45min
Røykt makrell med enkel coleslaw
nivå
Lett
totalt
45min
Røykt makrell med enkel coleslaw
Det beste er å bruke makrell som man har røykt selv, men du kan også bruke ferdigrøykt makrell fra butikken.
Jeg vender fisken i litt eddik før servering. Det gir en ekstra friskhet, og er ekstra viktig med kjøpemakrell.
Det er godt med urter i coleslawen. Bruk det du har tilgang til. Gressløk og dill er gode og trygge valg, mens det er deilig og litt uvanlig med en liten smak løpstikke.
Lunsj til 2, forrett til 4-6.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha eddiken i en tallerken. Vend fisken i eddiken. La makrellen ligge romtemperert i minst en halvtime før servering.
Skjær kålen i tynne strimler. Riv skallet av den halve sitronen. Press saften over den strimlede kålen. Krydre med salt og pepper og bland godt. La trekke slik i et par minutter. Bland inn sennep, hvitløk og yoghurt. Smak til med sitronskall, eventuelt også friske urter.