Røykt makrell med enkel coleslaw Oppskrift
nivå
Lett
totalt
45min

Røykt makrell med enkel coleslaw

nivå
Lett
totalt
45min

Røykt makrell med enkel coleslaw

Bruk gjerne makrell du har røkt selv, og lag coleslaw med urter du har tilgang på, gressløk og dill fungerer utmerket. Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1 (1 stemmer)
Det beste er å bruke makrell som man har røykt selv, men du kan også bruke ferdigrøykt makrell fra butikken. Jeg vender fisken i litt eddik før servering. Det gir en ekstra friskhet, og er ekstra viktig med kjøpemakrell. Det er godt med urter i coleslawen. Bruk det du har tilgang til. Gressløk og dill er gode og trygge valg, mens det er deilig og litt uvanlig med en liten smak løpstikke. Lunsj til 2, forrett til 4-6.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Makrell(røykt)
2ts
Eddik(helst malteddik, ikke balsamico)
0.5stk
Sitron(helst økologisk)
1fedd
Hvitløk(knust)

SLIK GJØR DU

  1. Ha eddiken i en tallerken. Vend fisken i eddiken. La makrellen ligge romtemperert i minst en halvtime før servering.

  2. Skjær kålen i tynne strimler. Riv skallet av den halve sitronen. Press saften over den strimlede kålen. Krydre med salt og pepper og bland godt. La trekke slik i et par minutter. Bland inn sennep, hvitløk og yoghurt. Smak til med sitronskall, eventuelt også friske urter.

Bruk gjerne makrell du har røkt selv, og lag coleslaw med urter du har tilgang på, gressløk og dill fungerer utmerket. Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN