Rullekake med karamelldekke Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Rullekake med karamelldekke

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Rullekake med karamelldekke

Blir karamellkremen for tykk, kan du røre den ut med kaldt vann under kraftig pisking. Foto: Olof Abrahamsen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (11 stemmer)
Dette er en festvariant av rullekake. Kaken lager du enkelt glutenfri ved å bytte hvetemelet med glutenfritt mel.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

3dl
Kremfløte(pisket)
1pose(r)
Rips(og andre bær til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Mal nøtter. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland sammen potetmel, hvetemel eller glutenfritt mel og bakepulver. Sikt melblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring og vend i nøttene.

  2. Fordel røren i en langpanne kledd med bakepapir.

  3. Stek kaken midt i ovnen ved 225° i ca. 5–7 minutter. Hvelv kaken ut på sukret bakepapir og dra forsiktig av bakepapiret. Legg et kaldt og fuktet håndkle over kaken til den avkjøles.

  4. Bland fløte, sukker og sirup. Kok opp under omrøring og la kremen koke på svak varme 20–30 minutter avhengig av seighet. Jo mørkere, desto seigere krem.

  5. Fordel karamellkrem over kaken og gjem litt til pynt.

  6. Fordel over 2/3 pisket kremen. Rull sammen ved hjelp av papiret og sett rullen i kjøleskapet enn stund.

  7. Pynt kaken med karamellkrem som helles over, kremtopper og noen bær.

Blir karamellkremen for tykk, kan du røre den ut med kaldt vann under kraftig pisking. Foto: Olof Abrahamsen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN