Sirupsnipper
Sirupsnipper Oppskrift
nivå
Middels
totalt
1t 25min

Sirupsnipper

nivå
Middels
totalt
1t 25min

Sirupsnipper

JULEBAKST: Sirupsnipper hører julen til.

Foto: matprat.no

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.5 (15 stemmer)
Sirupsnipper er for mange et symbol på julen. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 100 sprø og gode sirupsnipper.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
0.25ts
0.25ts
Ingefær(malt)
0.25ts
0.25ts
Kanel(malt)
0.75ts

Pensling og pynt

100g
Mandler(skåldet)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovn til 175 °C. Gjør klar et stekebrett, eller to med bakepapir. 

  2. Kok opp kremfløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl blandingen til den er lunken. Sikt i de tørre ingrediensene. Elt deigen godt sammen.

  3. Kjevl deigen til en tynn leiv, ca 2 mm. Skjær ut snipper, (ca. 5cm x 5 cm) bruk en lang linjal og en baketrise. Legg sirupsnipper over på stekebrett.

  4. Skåld mandler. Pisk eggehvite lett med en gaffel. Pensle en liten flik midt på snippene med eggehviten og legg en halv skåldet mandel på hver sirupsnipp.

  5. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gylne. Avkjøl kakene på rist. Oppbevar sirupssnipper i en tett boks.

JULEBAKST: Sirupsnipper hører julen til.

Foto: matprat.no

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.5 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN