nivå
Middels
totalt
1t 25min
Sirupsnipper
nivå
Middels
totalt
1t 25min
Sirupsnipper
JULEBAKST: Sirupsnipper hører julen til.
Foto: matprat.noSirupsnipper er for mange et symbol på julen. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 100 sprø og gode sirupsnipper.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1.5dl
150g
150g
100g
450g
0.25ts
Svart pepper(malt)
0.25ts
Ingefær(malt)
0.25ts
Stjerneanis(malt)
0.25ts
Kanel(malt)
0.75ts
SLIK GJØR DU
Forvarm stekeovn til 175 °C. Gjør klar et stekebrett, eller to med bakepapir.
Kok opp kremfløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl blandingen til den er lunken. Sikt i de tørre ingrediensene. Elt deigen godt sammen.
Kjevl deigen til en tynn leiv, ca 2 mm. Skjær ut snipper, (ca. 5cm x 5 cm) bruk en lang linjal og en baketrise. Legg sirupsnipper over på stekebrett.
Skåld mandler. Pisk eggehvite lett med en gaffel. Pensle en liten flik midt på snippene med eggehviten og legg en halv skåldet mandel på hver sirupsnipp.
Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gylne. Avkjøl kakene på rist. Oppbevar sirupssnipper i en tett boks.
JULEBAKST: Sirupsnipper hører julen til.
Foto: matprat.no