Sitron- og lakrisostekake
Sitron- og lakrisostekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag bunnen. Smelt smøret og knus kjeksen til smuler, gjerne i en kjøkkenmaskin.
Bland kjeksen med det smeltede smøret. Trykk deigen ut i en form kledd med bakepapir, ca. 24 cm i diameter. Sett formen i kjøleskapet.
Smelt den hvite sjokoladen forsiktig over varmt vannbad. Når sjokoladen smelter, bland i kremost, finrevet sitronskall og lakrispulver og bland til en jevn røre. Fordel fyllet over bunnen og sett i kjøleskapet.
Lag geleen. Legg gelatinplatene i kaldt vann ca. 7 minutter. Skjær sitronfruktkjøttet i biter og ta bort alle steiner. Pass på at det hvite fra skallet ikke blir med. Kok opp fruktkjøttet med sukker og vann. Ta det av varmen og rør i gelatinplatene.
La det avkjøles litt og hell det over ostekaken. La kaken stå kjølig i minst 4 timer til overflaten stivner.
Server kaken med f.eks. blåbær eller andre frukter eller bær.