Sitronpai med marengs Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Sitronpai med marengs

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Sitronpai med marengs

Noe søtt etter en bedre middag blir aldri feil! Foto: Olof Abrahamsson

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)
Imponer med klassisk sitronpai med herlig marengslokk.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

130g
0.5dl
1ss
Vann(kaldt)

Fyll

3dl
2stk
Sitron(revet skall og cirka 1 dl sitronsaft)

Marengs

SLIK GJØR DU

  1. Bland raskt sammen ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Kjevle deigen ut til den passer i en paiform, ca. 23 cm i diameter.

  2. Legg deigen i formen og prikk med en gaffel. Sett kjølig i minst 30 minutter. Forstek bunnen på 200° i 10 minutter.

  3. Bland vann, sukker, maisenna og skall og saft av sitronene. Kok opp under omrøring. Trekk kjelen til siden og rør i eggeplommene, en av gangen. Hell i kremfløten. Fordel sitronkremen i paiskallet og stek paien midt i ovnen på 150° i 20 minutter, eller til sitronkremen akkurat har stivnet. La den avkjøles noe.

  4. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret, litt av gangen, under pisking til en fast marengs. Sprøyt eller fordel marengsen over paien.

  5. Sett formen i ovnen ved 250° i maks 1–2 minutter til marengsen har fått litt farge. Pass godt på så ikke marengslokket blir for mye stekt. Avkjøl og server.

Noe søtt etter en bedre middag blir aldri feil! Foto: Olof Abrahamsson

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN