Sitronpai med marengs
Sitronpai med marengs
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland raskt sammen ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Kjevle deigen ut til den passer i en paiform, ca. 23 cm i diameter.
Legg deigen i formen og prikk med en gaffel. Sett kjølig i minst 30 minutter. Forstek bunnen på 200° i 10 minutter.
Bland vann, sukker, maisenna og skall og saft av sitronene. Kok opp under omrøring. Trekk kjelen til siden og rør i eggeplommene, en av gangen. Hell i kremfløten. Fordel sitronkremen i paiskallet og stek paien midt i ovnen på 150° i 20 minutter, eller til sitronkremen akkurat har stivnet. La den avkjøles noe.
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret, litt av gangen, under pisking til en fast marengs. Sprøyt eller fordel marengsen over paien.
Sett formen i ovnen ved 250° i maks 1–2 minutter til marengsen har fått litt farge. Pass godt på så ikke marengslokket blir for mye stekt. Avkjøl og server.