Sjokoladekake med kirsebærfyll og karamellsaus
Sjokoladekake med kirsebærfyll og karamellsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og sukker luftig. Tilsett mandelmel og egg, ett om gangen, under omrøring. Bland i resten av de tørre ingrediensene og sikt det ned i blandingen sammen med melken.
Hell deigen i en smurt og strødd form, ca. 20–22 cm i diameter.
Stek kaken på nederste rille i oven ved 175° i ca. 20 minutter. Prøv med en kakenål om den er gjennomstekt.
Ta kaken ut og la den stå i noen minutter før den tas ut av formen.
Bland ingrediensene til karamellsausen i en kjele og kok opp under omrøring. La sausen koke på svak varme til den tykner. Rør om av og til. La sausen avkjøles. Strø litt sukker på kirsebærene og la dem safte seg en liten stund.
Pisk fløten til krem og rør i kakao og vaniljesukker. Del kaken i to og fordel bær og sjokoladekrem på bunnen. Legg på toppen og hell karamellsausen over. Pynt med sjokolade.