Sjokolademoussekake med marengsstaver
Sjokolademoussekake med marengsstaver
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk eggehvite litt, tilsett sukker og pisk videre til marengs. Nøttene hakkes fint i en food-prosessor og vendes i marengsen. Bré massen i en smurt form, ca. 20-22 cm diameter.
Stek ved 170°C i ca. 20 minutter til den er gyllen. Avkjøl. Løsne bunnen langs kanten.
Finhakk sjokoladen. Kok opp smøret og hell det over i bollen med sjokoladen. Rør med en visp til jevn blanding.
Tilsett eggeplommene. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 2 minutter, klem ut vannet. Smelt gelatinen i varm kaffe, rør det inn i sjokoladeblandingen. Pisk eggehvitene lett, tilsett sukkeret og pisk videre til marengs. Ikke pisk den for stiv.
Vend marengsen inn i sjoko-ladeblandingen og hell den over nøttebunnen i formen. Frys kaken, dette for å få pene kanter når formen skal fjernes. Før servering, sett kaken over på serveringsfat. Varm formens ytterside med hendene eller en varm klut, så kaken løsner enkelt fra formen. Sett deretter kaken i kjøleskap i 3 timer for opptining.Pisk opp eggehvite, tilsett sitrondråper og sukker og pisk videre til marengs. Melis og kakao blandes og siktes i marengsen. Piskes videre i ca. 1 minutt. Klé et bakebrett med bakepapir. Fyll sjokolade-marengsen i en stor sprøytepose med middels stor sprøytetupp (størrelse nr. 8). Hold jevnt trykk på massen og lag lange marengsstriper. Det er lurt å holde et raskt, stabilt tempo for å få stripene jevne.
Stek ved 90°C i ca. 20 minutter. Senk temperaturen til 70°C og stek videre i ca. 30 minutter. For å teste om marengsen er ferdig stekt, bryt av en bit og avkjøl. Marengsen skal ikke være seig inni. Tas ut og avkjø les. Brekk opp i passende lengder. Legg pikekyssene på sjokolademoussekaken og dryss over melis.
Denne oppskriften gir 2 bakebrett med marengsstaver. Begge brettene kan stekes samtidig med varmluft. Ett brett er nok til å pynte kaken, resten er deilig til kaffen!