Sopp i filodeig
Sopp i filodeig
STAS MED SOPP: Disse rullene med filodeig ser imponerende ut, men er enkle å lage.
Foto: Bon AppetitDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 220 grader (200 grader om du bruker varmluft).
Rens soppen godt med en børste, og grovhakk eller del i skiver.
Varm opp 3-4 ss av oljen i en stekepanne, ha i sopp og hvitløk (og eventuelt litt finhakket chili) og stek i 3-4 minutter.
Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille - før du tar soppblandingen av platen for å kjøle seg litt ned.
Pensle filodeigarkene med olivenolje og legg to og to sammen, oppå hverandre. Legg en fjerdedel av soppblandingen på hvert doble filoark. Om du ønsker å lage små knytter legger du blandingen i midten - for ruller som på bildet over, brer du blandingen ut i en mindre firkant - med et par centimeters marg langs hver kant.
Bruk olivenolje som lim, og rull sammen deigen til små pakker eller knytter.
Pensle pakkene med olivenolje, og stek i ovnen i 10-12 minutter, til filodeigen er gyllenbrun og ferdigstekt.
STAS MED SOPP: Disse rullene med filodeig ser imponerende ut, men er enkle å lage.
Foto: Bon Appetit