Soppgratinerte kjøttdeigbiffer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Soppgratinerte kjøttdeigbiffer

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Soppgratinerte kjøttdeigbiffer

Hjemmelagde kjøttdeigbiffer omringet av god sopp. Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (4 stemmer)
Biffene toppes med stekt sopp, så om du har selvplukket sopp i fryseren, kan du jo bruke det.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

100g
Kantarell(stekt)

Sppstuing

250g
Steinsopp(eller annen sopp, fersk)
1ss
Hvetemel(eller 1 ts maizena)
2dl

SLIK GJØR DU

  1. Bland kjøttdeig, egg, salt, oregano og pepper til en farse. Form til biffer. Stek dem raskt i smør, og legg dem over i en ildfast form.

  2. Rens og skjær sopp i biter. Stek soppen i smør i en stor stekepanne. Pisk sammen mel og melk, og hell væsken over soppen. Kok opp under omrøring og tilsett fløte og soyasaus. La stuingen småkoke i ca. 5 minutter, og smak til med salt og pepper.

  3. Hell sausen over biffene, og strø over revet ost. Varm ovnen til 200°, og sett formen inn i ca. 10 minutter. Server med grønnsaker, poteter og ripsgelé, og strø den stekte soppen over.

Hjemmelagde kjøttdeigbiffer omringet av god sopp. Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN