Speltkrem med kirsebær og karamellmandler
Speltkrem med kirsebær og karamellmandler  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Speltkrem med kirsebær og karamellmandler

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Speltkrem med kirsebær og karamellmandler

Prøv denne herligheten, og du får en ny favorittdessert. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (5 stemmer)
Prøv denne, og du får en ny favorittdessert! Den er helt nydelig med spennende speltkrem, kirsebærsaus med julesmak og knasende mandler. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
Perlespelt(evt. byggryn)
4dl
1ts
3dl
1stk
Vaniljestang(delt i to, skrap løs frøene)
2ss
Yoghurt(gresk)
2dl

Karamellmandler

2dl
Mandler(skåldede)
1klype(r)

Kirsebærsaus

200g
kirsebær(frossen)
1dl

SLIK GJØR DU

  1. Kok speltperlene i vann til de er møre. Sil av. 

  2. Ha på melk, salt og vaniljestanga og la det stå og trekke slik at vaniljesmaken trekker ordentlig inn. Avkjøl. 

  3. Ta ut vaniljestanga og vend så yoghurten inn i vaniljekremen. Vend deretter dette inn i spelten. Når du serverer, heller du kirsebærsausen over kremen, og strør over knuste karamellmandler. 

  4. Kok opp alt sammen. Sil av bærene og krydderne, og jevn sausen med maisenna om du ønsker en tykkere saus.

  5. Smelt sukkeret på medium varme, uten å røre for mye. Når det blir en lysebrun karamell, har du i mandlene og rører godt rundt. 

  6. Legg mandlene utover på et bakepapir. Dra godt utover så de ikke størkner i en klump. Strø lett med salt over. Avkjøl. Hakk opp i grove biter.

Prøv denne herligheten, og du får en ny favorittdessert. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN