Stekt andebryst
Stekt andebryst
AND ER TINGEN: Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst det du serverer.
Foto: matprat.noOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm stekeovn til 180 °C. Snitt rutemønster i fettet på andebryst. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
Krydre med salt og pepper.
Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter til skinnsiden er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin.
Stek andebryst i stekeovnen i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 °C. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer i dem.
AND ER TINGEN: Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst det du serverer.
Foto: matprat.no