Stekt torsk med potetmos, rotfrukter og brunet smør
Stekt torsk med potetmos, rotfrukter og brunet smør Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Stekt torsk med potetmos, rotfrukter og brunet smør

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Stekt torsk med potetmos, rotfrukter og brunet smør

Ovnsstekt torsk med potetmos, rotfrukter og brunet smør. Lekker og delikat rett som imponerer gjester. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.4 (8 stemmer)
Et fiskemåltid med fersk torske­filet er delikat og lekkert. Her servert med en mos av Gulløye-potet og brunet smør. Rotfrukter er topp tilbehør.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
3dl
150g
600g
Rotgrønnsaker(gulrot, beter, sellerirot, kålrot)
150g
Smør(brunet)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og skjær rotgrønnsakene i ønskede biter og legg dem i en ildfast form. Ha over nøytral olje, salt og pepper. Bland godt og bak i forvarmet ovn på 180° i 20–25 minutter.

  2. Skjær torskefileten i porsjonsbiter og krydre dem med salt og pepper. Varm opp nøytral olje i en stekepanne på middels varme.

  3. Når stekepannen er god og varm, legges fisken i med skinnsiden ned. Stek til skinnsiden blir gyllen, cirka 3–4 minutter, ha i en teskje med smør og trekk pannen av varmen. La fisken steke på ettervarmen i 2 minutter. Snu fisken over på et stekebrett. Bak fisken ferdig i ovnen på 180° varmluft i 5 minutter ved servering.

  4. Kok potetene helt møre i usaltet vann. Skrell potetene og legg dem i en kjele mens de fortsatt er varme. Varm opp melk og smør og tilsett de kokte potetene. Stapp godt med en potetstapper og bland sammen. Smak til med salt og pepper til slutt.

  5. Lag brunet smør: Ha smøret i en kjele og smelt det på middels varme til smøret er nøttebrunt og lukter mild karamell. Trekk kjelen av varmen og sil over i en ny kjele eller beholder som tåler varme godt. Avkjøl. Pass på så ikke smøret brenner seg, for da blir det bittert.

  6. Brunet smør med løk lager du ved å brune smør, finkuttet sjalottløk og soyasaus i en kjele. Hold det varmt til servering.

Ovnsstekt torsk med potetmos, rotfrukter og brunet smør. Lekker og delikat rett som imponerer gjester. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.4 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN