Stekte og grillede grønnsaker med grillet sitrondressing  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Stekte og grillede grønnsaker med grillet sitrondressing

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Stekte og grillede grønnsaker med grillet sitrondressing

Deilig fra grillen

Foto: Shutterstock

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Grill grønnsaker og du vil oppdage nye smaker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Rødkål(delt i to)
1stk
Blomkål(delt i to)
2stk
Løk (kepaløk)(eller rødløk)

Grillet sitrondressing

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og gjør klar de forskjellige grønnsakene. Skjær dem opp etter ønske. Hold dem adskilt da de ikke skal grilles like lenge.

  2. Grønnsakene grilles direkte på grillen med 50/50-metoden, slik at de får grillmerker.  Det er en god idé å grille dem uten bruk av olje, da det kan dryppe ned i kullene og antennes. 

  3. Når grønnsakene har fått grillmerker, men kanskje ikke er helt ferdig, kan man grille dem ferdig ved indirekte varme. Vend grønnsakene i dressingen like før servering.

  4. Skjær sitronen i to. Grill sitronen over direkte varme med snittflaten ned, helt til den er "svart". Press saften fra sitronen i en skål og hell i honningen, og pisk dette sammen. Pisk i oljen litt om gangen. Slik at blandingen blir jevn og fin. Smak til med salt og pepper.

Deilig fra grillen

Foto: Shutterstock

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN