Stekte og grillede grønnsaker med grillet sitrondressing
Stekte og grillede grønnsaker med grillet sitrondressing
Deilig fra grillen
Foto: ShutterstockOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skyll og gjør klar de forskjellige grønnsakene. Skjær dem opp etter ønske. Hold dem adskilt da de ikke skal grilles like lenge.
Grønnsakene grilles direkte på grillen med 50/50-metoden, slik at de får grillmerker. Det er en god idé å grille dem uten bruk av olje, da det kan dryppe ned i kullene og antennes.
Når grønnsakene har fått grillmerker, men kanskje ikke er helt ferdig, kan man grille dem ferdig ved indirekte varme. Vend grønnsakene i dressingen like før servering.
Skjær sitronen i to. Grill sitronen over direkte varme med snittflaten ned, helt til den er "svart". Press saften fra sitronen i en skål og hell i honningen, og pisk dette sammen. Pisk i oljen litt om gangen. Slik at blandingen blir jevn og fin. Smak til med salt og pepper.
Deilig fra grillen
Foto: Shutterstock