nivå
Middels
aktiv
2t 5min
totalt
2t 40min
Stikkelsbærterte
nivå
Middels
aktiv
2t 5min
totalt
2t 40min
Stikkelsbærterte
Prøv å lage denne deilige terten med stikkelsbær, passende til både søndagskos og fest.
DETTE TRENGER DU
PERSONER150g
2ss
100g
Smør(Kaldt )
2ss
Vann(Kaldt)
500g
3stk
50g
Sukker (farin)(Rørsukker)
1.5dl
Fløte(Kaffefløte)
0.5dl
Eplesaft(Konsentrert )
3ss
Sukker (farin)(Rørsukker)
SLIK GJØR DU
● Bland 150 g hvetemel, 2 ss melis og 100 g kaldt smør sammen med 1-2 ss kaldt vann i en kjøkkenmaskin. Kjør raskt til deigen samler seg. Pakk den inn i plast og legg den kjølig i ca. 1 time.
● Trykk deigen ut i en paiform, 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel og stek paibunnen ved 180º i ca. 20 minutter. Ta den ut av ovnen og senk varmen til 160º.
● Rens 500 g stikkelsbær og fordel dem i tertebunnen. Pisk sammen 3 egg, 50 g rørsukker, 1 ½ dl kaffefløte og ½ dl konsentrert hylleblomst saft eller eplejuice. Stek videre i ca. 45 minutter. Dryss 3 ss rørsukker over og lag en karamellisert overflate under grillen. Pynt terten f.eks. med blomster av hyll.