Surdeigsbrød  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
26t 30min

Surdeigsbrød

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
26t 30min

Surdeigsbrød

Bak supersunt og saftig surdeigbrød med frø. Både surdeigen og deigen skal heve et døgn. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Et supersunt og saftig brød med god holdbarhet, takket være surdeigen. Dette surdeigsbrødet bakes over tre dager. Har du allerede ferdig surdeig bruker du bare to dager.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dag 2

2dl
4dl
Rugmel(grovt)

Rugsurdeig

100g
Eple(grovrevet, uten skall )
200g
Rugmel(grovt)
200g

Dag 1

4dl
100g
Surdeig(rug)
1dl
Rugmel(sammalt, grovt)
1ss

SLIK GJØR DU

  1. Rør sammen alle ingrediensene i en glasskrukke med lokk. La det stå i romtemperatur. Rør om morgen og kveld. Etter 1–3 døgn begynner surdeigen å boble fint. Da er den klar til å bruke. Oppbevar surdeigen i kjøleskap om du vil vente med bakingen. Den holder seg i flere uker.

  2. Dag to piskes gjæren ut i vannet. Bland det fra dagen før ned i bollen sammen med melken.

  3. La deigen hvile i ca. 20 minutter.

  4. Smør to avlange former à ca. 1 ½ liter med olje. Fyll formene med deigen, og glatt til med en fuktig hånd. Hev under bakehåndkle til deigen når kanten av formen, ca. 90 minutter. Varm ovnen opp til 190°.

  5. Stek brødene midt i ovnen i 40–45 minutter.

Bak supersunt og saftig surdeigbrød med frø. Både surdeigen og deigen skal heve et døgn. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN