nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
26t 30min
Surdeigsbrød
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
26t 30min
Surdeigsbrød
Et supersunt og saftig brød med god holdbarhet, takket være surdeigen.
Dette surdeigsbrødet bakes over tre dager. Har du allerede ferdig surdeig bruker du bare to dager.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør sammen alle ingrediensene i en glasskrukke med lokk. La det stå i romtemperatur. Rør om morgen og kveld. Etter 1–3 døgn begynner surdeigen å boble fint. Da er den klar til å bruke. Oppbevar surdeigen i kjøleskap om du vil vente med bakingen. Den holder seg i flere uker.
Dag to piskes gjæren ut i vannet. Bland det fra dagen før ned i bollen sammen med melken.
La deigen hvile i ca. 20 minutter.
Smør to avlange former à ca. 1 ½ liter med olje. Fyll formene med deigen, og glatt til med en fuktig hånd. Hev under bakehåndkle til deigen når kanten av formen, ca. 90 minutter. Varm ovnen opp til 190°.
Stek brødene midt i ovnen i 40–45 minutter.