nivå
Middels
aktiv
3t
totalt
24t
Svensk juleskinke
nivå
Middels
aktiv
3t
totalt
24t
Svensk juleskinke
I Sverige serveres juleskinka tradisjonelt med kokte poteter, prinskorv, svenske «köttbullar», rødkål, brunkål og brun saus. Dette er også nydelig julepålegg, og passer godt til waldorfsalat.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni kjøttet inn med salt, dekk det med folie og sett det kjølig natta over.
Skyll kjøttet og pakk det inn i aluminiumsfolie og stikk inn et steketermometer i den tjukkeste delen.
Stek skinka på 160 grader i 2,5-3 timer til kjernetemperaturen er 70 grader. Avkjøl, og ta deretter av nettet og skjær av svoren, men ikke skrap bort alt fettet.
Bland sammen eggeplommer, sennep og sukker, og smør det på skinka. Strø på kavring.
Gratiner under grillelementet eller på 225 grader i 10-15 minutter til glasuren er gyllen. Avkjøl og server.