Svinesandwich Las Cholas
Svinesandwich Las Cholas
BERØMT: Slik ser den ut, svinesandwichen som har gjort Crecencia Zurita berømt i Bolivia. Hun lager også høye stabler med sprø svor. Maten hennes er så populær at kommunen har bygd egen parkeringsplass til alle som besøker matboden hennes.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær løk i skiver, finhakk gulrot og en av chiliene. Bland med eddik og la stå så lenge du har tid til. Hvis du har lite tid, støt grønnsakene litt med en sleiv eller en pistill (den greia du bruker til å støte med i en morter).
Lag en chilisaus ved å blande ferdig chilisaus hvitløk, paprikapulver, tomatpure og olje. Kok opp. Smak til med salt og sukker. Varm kjøttet i ei panne.
Ha kjøtt, saus, løkblandingen (uten mye av væsken) i brød og spis.
I glasset: Smaker godt med iskaldt, litt skvipete øl.
BERØMT: Slik ser den ut, svinesandwichen som har gjort Crecencia Zurita berømt i Bolivia. Hun lager også høye stabler med sprø svor. Maten hennes er så populær at kommunen har bygd egen parkeringsplass til alle som besøker matboden hennes.
Foto: Mette Randem