Svinesandwich Las Cholas Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
25min

Svinesandwich Las Cholas

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
25min

Svinesandwich Las Cholas

BERØMT: Slik ser den ut, svinesandwichen som har gjort Crecencia Zurita berømt i Bolivia. Hun lager også høye stabler med sprø svor. Maten hennes er så populær at kommunen har bygd egen parkeringsplass til alle som besøker matboden hennes.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Gatemat i Bolivia.  Når Crecencia Zurita lager gatemat ens ærend for å lage gatemat, begynner hun flere dager i forveien. Hvis man skal gjenskape noen av smakene, er det nok lurere å fokusere på å få noen av de samme elementene, enn å gjøre alt slik Crecencia gjør – da er det lettere å fly til La Paz. (Kall meg slurvete, men etter min mening er det ikke nødvendig å kjøpe en hel skinkesteik for et par sandwicher.) Det lønner seg å bruke en chilisaus (eller chilipasta) som ikke er for søt – så kan du heller smake den til hvis du synes den er for sterk. Server eventuelt med litt grønn salat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær løk i skiver, finhakk gulrot og en av chiliene. Bland med eddik og la stå så lenge du har tid til. Hvis du har lite tid, støt grønnsakene litt med en sleiv eller en pistill (den greia du bruker til å støte med i en morter). 

  2. Lag en chilisaus ved å blande ferdig chilisaus hvitløk, paprikapulver, tomatpure og olje. Kok opp. Smak til med salt og sukker. Varm kjøttet i ei panne.

  3. Ha kjøtt, saus, løkblandingen (uten mye av væsken) i brød og spis.

  4. I glasset: Smaker godt med iskaldt, litt skvipete øl.

BERØMT: Slik ser den ut, svinesandwichen som har gjort Crecencia Zurita berømt i Bolivia. Hun lager også høye stabler med sprø svor. Maten hennes er så populær at kommunen har bygd egen parkeringsplass til alle som besøker matboden hennes.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN