Syltet makrell Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Syltet makrell

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Syltet makrell

Dette er en delikat måte å servere sommerens makrell på. Prøv syltet makrell med ristet grovt brød og en skje rømme til. Nydelig! Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.5 (30 stemmer)
Dette er en delikat måte å servere sommerens makrell på. Prøv syltet makrell med ristet grovt brød og en skje rømme til. Nydelig!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Makrell(filet, med skinn)
1stk
Rabarbra(stilk)
4stk
Rødløk(små, i båter)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp en lake av eddik, sukker, rabarbra og rødløk. Kok til rabarbraen er mør.

  2. Legg makrellfiletene i en form, og hell den kokende laken over fisken.

  3. Avkjøl først i romtemperatur, og la så makrellen stå kjølig i laken til servering. Dra av skinnet på makrellen før du serverer den. Server sammen med grønnsakene, ristet grovbrød og litt rømme. 

  4. Hvis du ikke bruker rabarbra i laken, kan du bruke litt mindre sukker. Syltet makrell kan stå lenge, og holder seg i alle fall en uke i kjøleskap.

Dette er en delikat måte å servere sommerens makrell på. Prøv syltet makrell med ristet grovt brød og en skje rømme til. Nydelig! Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.5 (30 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN