nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Grillet makrell med pesto
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Grillet makrell med pesto
SMAKEN AV SOMMER:Grillet makrell.
Foto: Mette MøllerFersk sjømat på grillen ser eksklusivt og fristende ut, og er veldig lett å lage. Makrell egner seg veldig godt på grillen, og bruker du Brimis enkle metode med makrellfileter i folie, er det lett å få fisken vellykket.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med å lage pestoen. Kjør 1 bunt basilikum i kjøkkenmaskin sammen med 2-3 dl olivenolje og 2-3 sjalottløk. Smak til med litt salt, og eventuelt litt pepper.
Smør olje på et stykke aluminiumsfolie, og legg på makrellfiletene med skinnsida ned. Ha på litt salt og pepper, og putt noen klatter smør rundt filetene.
Legg folien på grillen, og pass på at varmen ikke er for sterk. Snu fisken en gang. Halvveis i grillprosessen strør du over grovhakket sitron og purre i fine ringer. Pensle litt av den ferske pestoen over makrellfiletene til slutt.
Løft folien av grillen, og la fisken få hvile noen minutter før servering. En fløtestuet sommerkål smaker godt til.
SMAKEN AV SOMMER:Grillet makrell.
Foto: Mette Møller