Panert makrellfilet med kålsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Panert makrellfilet med kålsalat

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Panert makrellfilet med kålsalat

FERSKT OG GODT: Makrell og kålsalat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (12 stemmer)
Stekt makrell er deilig sommermat! Et godt tips til garnityr er denne enkle og sunne kålsalaten med sprø sommerkål.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Panerte makrellfileter

8stk
Makrell(fileter)

Kålsalat

1stk
Sitron(saften)

SLIK GJØR DU

  1. Snitt noen snitt på skinnsiden av makrellen. Krydre godt på begge sider. Dypp makrellen i mel på skinnsiden.

  2. Varm opp stekepannen til høy varme. Ha i olje og legg makrellen med skinnsiden ned. Skru litt ned på varmen. Trykk dem litt ned med en stekespade når de svuller opp.

  3. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt. Du kan se at varmen trekker gjennom fisken. Jeg syns fisken er best når den nesten er trukket igjennom, og da tar du den ut av pannen. Hvis du vil kan du snu fisken kjapt i pannen.

  4. Skjær kålen i fine strimler. Ha fløten i en bolle, og visp forsiktig mens du skviser inn sitronsaft. Visp til det begynner å tykne og du har en jevn og fin dressing. Smak til med litt salt og pepper. 

  5. Vend kålen inn i dressingen rett før servering, og ha på litt kjørvel.

  6. Server kålsalaten sammen med lun, nystekt makrell. 

FERSKT OG GODT: Makrell og kålsalat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN