Panert makrellfilet med kålsalat
Panert makrellfilet med kålsalat
FERSKT OG GODT: Makrell og kålsalat.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Snitt noen snitt på skinnsiden av makrellen. Krydre godt på begge sider. Dypp makrellen i mel på skinnsiden.
Varm opp stekepannen til høy varme. Ha i olje og legg makrellen med skinnsiden ned. Skru litt ned på varmen. Trykk dem litt ned med en stekespade når de svuller opp.
Stek til skinnet er gyllent og sprøtt. Du kan se at varmen trekker gjennom fisken. Jeg syns fisken er best når den nesten er trukket igjennom, og da tar du den ut av pannen. Hvis du vil kan du snu fisken kjapt i pannen.
Skjær kålen i fine strimler. Ha fløten i en bolle, og visp forsiktig mens du skviser inn sitronsaft. Visp til det begynner å tykne og du har en jevn og fin dressing. Smak til med litt salt og pepper.
Vend kålen inn i dressingen rett før servering, og ha på litt kjørvel.
Server kålsalaten sammen med lun, nystekt makrell.
FERSKT OG GODT: Makrell og kålsalat.
Foto: Mette Møller